Šarm lanenih nabora

Vlakna biljke lan ne posjeduju dovoljnu prirodnu elastičnost i zato se platno izrađeno od njih vrlo lako gužva. Ova osobina mu daje posebnu notu ležernosti i privlačnosti. Ponekad je potrebno malo vremena da se prihvati njegova nonšalantnost ali nakon toga postaje neodoljiv upravo takav kakav je po prirodi. 

LAN SE OBLIKUJE PREMA VAMA

Kako se vaše tijelo neprestano prilagođava i poprima izgled koji proizlazi iz vašeg stila življenja, tako i laneni predmeti poprimaju tragove korištenja. Vrlo brzo mogu stvoriti nabore na određenim mjestima koje doslovno mogu pričati priče o vašim svakodnevnim događajima.


KAKO REVITALIZIRATI IZGUŽVANE LANENE PREDMETE

Jednom ili nekoliko puta korišten laneni predmet nije nužno odmah oprati ako za to nema potrebe (nema tragova prljavštine, ugodnog je mirisa). Moguće ga je samo revitalizirati i ponovno korisiti. Evo nekoliko jednostavnih načina kako to učiniti:

x Objesite laneni predmet na vješalicu i ostavite u kupaonici dok se kupate ili tuširate. Para će odraditi svoj posao. Nakon toga predmet samo lagano protresite i/ ili lagano zagladite rukom.

x Predmet stavite na vješalicu ili ravnu površinu i pošpricajte maglicom vode te prijeđite rukama preko nabora. Ostavite da se potpuno osuši na zraku ili ubrzajte proces fenom za kosu.

x Stavite predmet u sušilicu s kockicom leda na kratki program. Izvadite odmah i lagano protresite.